Ejendomskontoret

Ejendomskontoret
Engvang 7-9
4300 Holbæk

Åbningstider:

Personlig Henvendelse:
Hverdage mellem kl. 09:00 – 10:00
samt torsdag mellem kl. 16:00 – 17:00.

Telefontider:
Hverdage mellem kl. 10:00 – 12:00
samt torsdag mellem kl. 15:00 – 16:00.

Tlf: +45 59 43 09 09

Udenfor kontortiden vil der være en telefonsvarer.

Husk at indtale telefonnummer, navn og adresse, så vil du blive ringet op.

E-mail: Afdeling.007-0@net.lejerbo.dk

Boremaskiner

Du skal være opmærksom på vores husorden!

Det er ikke altid du må bore, da der skal tages hensyn til de andre beboer i opgangen.

Der må under ingen omstændigheder bores uden for disse tider, samt på helligdage eller søndage.

Det er ikke muligt at låne en boremaskine hos vores varmemester. Spørg evt. en nabo

Varmeregning

Mange beboere bliver præsenteret for en rigtig stor efterregning.

Du betaler et beløb over din husleje, men du skal selv sætte det op så det kommer til at passe sådan nogen lunde når året er omme.

Hellere betale lidt for meget end få en kæmpe regning.

Vi bliver til stadighed ramt af de meget høje prisstigninger på gas / olie, men det var vi jo blevet advaret om.

Derfor er det jo ikke særligt rart alligevel.

Man skal selv henvende sig Lejerbo for at få sit acontobeløb sat op, så det kommer til at passe sådan nogenlunde når året er omme.

Hvis du tager din gamle regning med ned på kontoret kan de hjælpe dig med at få den sat så det ikke bliver en alt for stor en regning du bliver præsenteret for, når året er omme.

MEN HUSK!

Det er ikke kun den varme der kommer ud af din radiator du betaler for.

Det er også det varme vand som du og din nabo bruger, samt den gas der bliver brugt for at varme vandet op med, som du betaler over din varmeregning.

Det er også den varme som bliver brugt i vaskerierne, så husk nu at lukke for vinduerne når I forlader vaskerierne.

Det er også en rigtig god idé at notere de tal ned som står på din måler, og så sammenligne dem med din regning fra sidste år. Så har du selv en ide om du har brugt flere streger end normalt.

Skimmel

Er der skimmelsvampe i din lejlighed?

Skimmelsvampe kan give allergi og astma, og de kan være skyld i træthed, hovedpine og åndedrætsbesvær.

Skimmelsvampe – eller mug og skimmel – lever af tapet, træ, lim i vægge, tøj og lignende. Skimmelsvampe kan kun vokse på fugtige steder i boligen.

Se efter pletter af skimmel og mug Angreb af skimmelsvampe ses som grønne, sorte, brune eller hvide pletter eller plamager, som ofte har en lodden overflade. Undersøg, om der er spor efter svampeangreb på gulve, vægge eller lofter. Kig særligt efter i hjørnet af brusenichen, omkring vinduer og ved radiatorer.

Tjek bag møbler og løse tapeter!

Træk løse tapeter til side. Mærk om tapetet er fugtigt og se efter, om der er skimmel på bagsiden. Se også efter, om der er skimmel bag på reoler, skabe, opslagstavler og andre møbler, som står op af en kold ydervæg. Der kan også være skimmel på væggen ind mod badeværelset eller i nærheden af køkkenafløbet.

Du kan også læse om skimmel og dine rettigheder her

Dansk

Arabisk

Engelsk

Tyrkisk

MEDIA GALLERY

Fjern Skimmel!

Sådan slipper du af med skimmelsvampeneSådan slipper du af med skimmelsvampeneTjek udsugningen. Det er vigtigt at udsugningen fungerer ordentligt døgnet rundt.

Prøv med et stykke papir, om den mekaniske ventilation på badeværelset og i køkken suger stærkt nok, det gøres ved at holde et stykke A4 papir oppe ved udsugningen.

Hvis papiret ikke kan holde af sig selv skal du henvende dig til Varmesteren.

Vask med klorin eller rodalon.

Du kan fjerne skimmelsvampe fra gulve, vægge og lofter ved at rengøre overfladen og desinficere den med klorin eller rodalon. Lad midlet sidde på i cirka 20 minutter. Vask det af igen og lad stedet tørre helt ud.

Vær opmærksom på, at klorin kan blege farvede overflader, og at man fraråder klorin og andre desinficerende midler til den daglige rengøring.

Tapet, gipsplader og lignende materialer, som man ikke kan desinficere, og som er kraftigt groet til med skimmelsvampe, må skiftes ud.

Kontakt Varmemesteren, så skaden kan blive udbedret.

Fugtige steder i boligen.Se efter pletter af skimmel og mug
Angreb af skimmelsvampe ses som grønne, sorte, brune eller hvide pletter eller plamager, som ofte har en lodden overflade.

Undersøg, om der er spor efter svampeangreb på gulve, vægge eller lofter. Kig særligt efter i hjørnet af brusenichen, omkring vinduer og ved radiatorer.

Råd & Vejledning om fugt og ventilation

De vigtigste råd til en tør bolig er:
Luft ud flere gange dagligt – især i køkken og soveværelse.Luk døren til badeværelset, når der bades.Hæng ikke tøj til tørre i boligen.Hold spalteventiler og andre udeluftsventiler i vinduer og ydervægge åbne.Få selv små vandskader repareret hurtigt og fjern årsagen til skaden.Luft ekstra meget ud, når fyringssæsonen starter, så sommerens fugt luftes ud.

Fakta om skimmelsvampe.

Skimmelsvampe kan vokse på de fleste organiske materialer i boliger fx tapet, træ, tekstiler, limstoffer og pap på gipsplader.

Derudover kan de findes i mineraluldsisolering, der har været støvet og vådt og i pudsede vægge.
De kan vokse skjult inde i en væg eller bag et tapet, hvor der er blevet fugtigt fx efter en vandskade.
Skimmelsvampe vokser godt ved de temperaturer, der er i en bolig, men kun hvis fugtigheden i materialerne er passende høj (over 70% relativ fugtighed).

Normalt er boligens materialer ikke så fugtige, men i fx badeværelser, køkkener og på kolde overflader, hvor fugten kondenserer, kan der lokalt opstå forhold, som er ideelle for skimmelsvampe.
De alvorligste problemer opstår dog næsten altid i forbindelse med vandskader, fx på grund af utætte tage og vandrør, eller vand, der suges op i vægge fra fundamentet.

Gå til lægen!

Har du fundet skimmelsvamp i din bolig, og er der nogen i familien, som lider af uforklarlig træthed, hovedpine, åndedrætsbesvær eller allergilignende symptomer som for eksempel snue eller kløende øjne, så bør I gå til lægen.

Husk at fortælle lægen, at problemerne måske kan skyldes fugt- og skimmelsvampe i boligen.